GENER 2022

Relacions en les xarxes entre persones i empreses

 

Les economies més eficients creen i mantenen xarxes eficients. En un món globalitzat, veiem com xarxes locals es connecten a xarxes regionals i aquestes es connecten a xarxes internacionals. Xarxes que obeeixen regles pròpies, tenen una dinàmica pròpia i requereixen interfícies especials per assolir objectius de manera col·laborativa. Com interactuen les xarxes de persones amb les xarxes d'empreses? Com es gestionen projectes interculturals on la presa de decisions impulsada per ordinadors, programaris i experts es vincula amb agendes individuals i recursos de governs, empreses i persones?

 

A càrrec de: Ruediger Hagedorn. Llicenciat en Economia i Systemic Coach For Organisations. Exerceix com a director de l'àrea logística, informàtica i innovació d'una associació internacional sense finalitat de lucre des del 2005. Ha publicat nombrosos articles, un dels mes destacats “There is no label that stands above truth” (2021) i ha participat en múltiples projectes internacionals, entre els més recents dels quals figuren: “TrueCode”(2019-) i “WinterComes” (2021-).

 

Dia: dimarts 18

Hora: 20.00 h

L'organitza: Espai de Paraula. Centre de Psicologia Clínica i Psicoteràpia.

Sant Pere, 32-34, 1r 4a. Terrassa

Activitat gratuïta. Modalitat: on-line. Cal inscripció prèvia a: espaideparaula@gmail.com. Es prega puntualitat

 

 

FEBRER 2022

El sentit humà del nostre treball

 

“Si el treball no estigués alienat, a través del seu caràcter instrumental, un mateix vibraria per l’afecció del món. Si el treball no estigués alienat, hi hauria no només relació afectiva amb les coses i amb el món, sinó relació amb nosaltres mateixos (reflexivitat) a través d’aquesta mediació mundana.” J.Mª Esquirol, Humà, més humà: una antropologia de la ferida infinita, Quaderns Crema, Assaig, pàg 57

Marx concep l’home com una part més de la naturalesa, però que a diferència dels altres animals és radicalment actiu i creador. L’home es crea a si mateix i a la natura (humanitzant-la) contínuament. Aquesta activitat creadora, és a dir, el treball, és el que li permet desenvolupar les seves potencialitats i esdevenir així  un home feliç.

Això seria d’aquesta manera si el treball no estigués alienat...

 

A càrrec de: Feli Llop. Catedràtica de Filosofia a l'ensenyament secundari. Màster en Mediació i Resolució de Conflictes.

 

Dia: dimarts 15

Hora: 20.00 h

L'organitza: Espai de Paraula. Centre de Psicologia Clínica i Psicoteràpia.

Sant Pere, 32-34, 1r 4a. Terrassa

 

Activitat gratuïta. Modalitat: on-line. Cal inscripció prèvia a: espaideparaula@gmail.com. Es prega puntualitat